Fysiotherapie, Manuele therapie, Medical taping, Dry Needling, Fysiofitness, Uithoorn, Mijdrecht

Fysiotherapie de Jong/ Samen Beter

Header afbeelding

Contact

Wij zijn telefonisch bereikbaar op 029756666106-25397767 (Uithoorn) of 06-15928525 (Mijdrecht)

Of stuur ons een WhatsApp bericht bericht!

 

Locaties

Wij hebben locaties in Uithoorn en Mijdrecht!

Vindt hier meer informatie.

Samen beter!

Samen Beter! staat voor een optimaal behandelresultaat samen met de fysiotherapeut. De patiënt staat hierbij altijd centraal. Ons enthousiaste en vakkundig team van fysiotherapeuten staat voor je klaar!

Dry Needling

Dry Needling is gericht op Triggerpoints, een verkrampt plekje in een spier, een ‘knoopje’, waardoor zowel lokaal als ‘pijn op afstand’ kan ontstaan. Het ontstaan van Triggerpoints heeft uiteenlopende oorzaken zoals een verkeerde houding, sportblessures, langdurige overbelasting bijvoorbeeld zoals bij computergebruik, een ongeval, immobilisatie zoals gips, maar ook stress of chronisch slaaptekort kunnen Triggerpoints veroorzaken.

Dry Needling is iets anders dan acupunctuur. Daarbij worden de naalden oppervlakkig op meerdere plekken tegelijk in het lichaam gezet gedurende langere tijd.

De fysiotherapeut zal eerst door middel van een gesprek en een gericht onderzoek uw klachten nader analyseren. Daarna worden de spieren verder onderzocht, die mogelijk uw pijn veroorzaken. Specifiek worden de spieren onderzocht op de bewuste Triggerpoints. De behandeling is gericht op het uitschakelen van deze Triggerpoints, door het aanprikken ervan met het naaldje. Dat geeft kortdurend een krampgevoel en daarna voelt de spier direct meer ontspannen aan. Vaak is er nog een halve dag wat zwaar gevoel in het behandelde gebied. Vaak is 1 behandeling al genoeg, soms is er een tweede of derde keer nodig.

Dry Needling is gericht op Triggerpoints, verkrampte plekken in een spier, een ‘knoop’, waardoor zowel lokaal als ‘pijn op afstand’ kan ontstaan. Doel van de behandeling is het uitschakelen van deze Triggerpoints, door het aanprikken ervan met een naald. Dat geeft kortdurend een krampgevoel en daarna voelt de spier direct meer ontspannen aan.