Fysiofitness en Groepslessen – Fysiotherapie de Jong/ Samen Beter – UIthoorn

Fysiotherapie de Jong/ Samen Beter

Header afbeelding

Contact

Wij zijn telefonisch bereikbaar op 029756666106-25397767 (Uithoorn) of 06-15928525 (Mijdrecht)

Of stuur ons een WhatsApp bericht bericht!

 

Locaties

Wij hebben locaties in Uithoorn en Mijdrecht!

Vindt hier meer informatie.

Samen beter!

Samen Beter! staat voor een optimaal behandelresultaat samen met de fysiotherapeut. De patiënt staat hierbij altijd centraal. Ons enthousiaste en vakkundig team van fysiotherapeuten staat voor je klaar!

Fysiofitness en Groepslessen

Bewegen is om diverse redenen een belangrijk ingrediënt voor onze algehele gezondheid.

Het geeft een fit en energiek gevoel van lichaam en geest. Verder is bewegen goed voor de bloedcirculatie, ademhaling, spieren, gewrichten en botten. Het stimuleert de stofwisseling en kan hierdoor een positieve invloed op ons lichaamsgewicht en lichaamssamenstelling hebben. Bewegen verhoogt de weerstand en helpt om stress kwijt te raken. Kortom genoeg redenen om in beweging te komen!

Omdat wij geloven in het belang van (blijven) bewegen bieden wij Fysio Fitness en diverse groepslessen aan.

Fysio Fitness

Voor mensen die graag (meer) en verantwoord willen bewegen onder toezicht van een deskundige fysiotherapeut/oefentherapeut is er de mogelijkheid om te beginnen in een kleine groep onder begeleiding. Fysio Fitness is geschikt voor mensen die willen werken aan hun gezondheid, of mensen die hun fysiotherapeutische behandelingen willen voortzetten. Er wordt gericht aandacht besteed aan specifieke aspecten van het lichaam of gezondheid.

Bij aanvang wordt d.m.v. een intakegesprek en eventuele fitheidstest vastgesteld welke trainingsdoelstellingen iemand heeft. Voor iedere deelnemer wordt vervolgens een individueel fitness programma opgesteld.  Deelname aan Fysio Fitness is geschikt voor iedereen, maar ook in het bijzonder voor mensen met specifieke klachten. Denk daarbij ook aan mensen die al een behandeltraject bij de fysiotherapeut doorlopen hebben en graag verder willen bewegen.

Fysio Fitness o.a. bedoeld voor mensen met lichamelijke klachten, zoals o.a.:

 • Lage rugklachten en bovenrugklachten
 • Nek- en schouderklachten
 • Knie-, heup- en enkelklachten
 • Diabetes
 • Hartaandoeningen
 • COPD (astma)
 • Artroseklachten: bijvoorbeeld knie en heup
 • Overgewicht/metabool syndroom
 • Oncologie/kanker
 • Na een sportblessure
 • Na Corona/Covid-19

Sommige verzekeraars vergoeden gedeeltelijk de kosten van FysioFitness. Informeer of uw zorgverzekeraar dit doet. Klik hier voor de tarieven FysioFitness

Interesse in Fysio Fitness? Maak een afspraak bij één van onze Fysiotherapeuten via de contactpagina op de website of klik hier voor een WhatsApp bericht voor een afspraak.

Total Body

Total Body is een groepsfitness-les voor mannen en vrouwen, beginner of gevorderd. Het is een training van het uithoudingsvermogen met spierversterkende oefeningen op muziek, waarbij alle spiergroepen aan bod komen. Tijdens de lessen wordt gebruik gemaakt van diverse oefenmaterialen en een oefenmat voor grondoefeningen.

Positieve effecten van Total Body:

 • Verbetering van de stofwisseling voor vetverbranding;
 • Verbetering van je uithoudingsvermogen;
 • Versterking van je spieren;
 • Vergemakkelijking van je dagelijkse activiteiten;
 • Functieverbetering van de hartspier;
 • Versterking van corestability (rug-, en buikspieren);

Hoe ziet een les eruit?

Een Total Body groepsles heeft een vaste opbouw, maar de invulling van de les wisselt wekelijks. De les start met een warming up op muziek zonder ingewikkelde choreografie, gevolgd door een conditioneel gedeelte om het uithoudingsvermogen te verbeteren.

Het tweede gedeelte van de les bestaat uit spierversterkende-, en balansoefeningen. Hierbij kan tevens gebruik worden gemaakt diverse oefenmaterialen om de weerstand te vergroten zoals gewichtjes en elastieken. In elke les besteden we aandacht aan benen, billen, borst en buik. Maar de armen, schouders en de rug komen natuurlijk ook aan bod.

Tegen het einde van de les pakken we de buik aan door middel van diverse buikspieroefeningen. Het einde van de les sluiten we af met een cooling down, de hartslag en ademhaling worden hiermee teruggebracht naar hun normale niveau.

De Total Body-les is vanaf 13 september iedere maandag om 09.15u te volgen. Locatie: MFA De Scheg Arthur van Schendellaan 100A, 1422 LE Uithoorn Kosten € 75,- voor 10 lessen. Klik hier om aan te melden via contactpagina op onze website (lokatie praktijk aanvinken is niet nodig) of stuur een WhatsApp om je aan te melden voor deze les.

Yoga&Pilates

De Yoga/Pilates-les is een trainingsmethode voor iedereen en combineert het beste van Yoga & Pilates in 1 les. De dynamische pilatesoefeningen worden afgewisseld met de staande en zittende houdingen uit de yoga die gepaard gaan met een bewuste ademhaling. Deze les is geschikt voor iedereen, jong en oud, getraind of niet en biedt diverse opties om het rustiger of zwaarder te maken.

Met Pilates wordt het hele lichaam getraind en zullen de spieren hun eigen functie verbeteren en optimaliseren. Centraal staat de ultieme samenwerking van het lichaam en het brein en de balans in kracht, souplesse en controle. Pilates is een unieke mix van fitness, stretching en core-stability training, ontworpen om de kernspieren van de buik, rug en heupen te versterken waarbij ook elementen van mindfulness worden ingezet.

Hoe ziet een les eruit?

Tijdens de  les wordt de nadruk  gelegd op de volgende principes: centriciteit, concentratie, controle, precisie, ademhaling en vloeiende bewegingen. In de les wordt gewerkt aan:

 • Lichaamsbewustwording & in contact komen met de ademhaling,
  gronden en opwarmen
 • Yoga staande houdingen, o.a. voor kracht
 • Yoga balanshoudingen, o.a. voor focus & uithoudingsvermogen
 • Pilates bekkenstand
 • Pilates buikspieroefeningen > vanuit een stabiele core wordt de lichaamshouding automatisch gecorrigeerd.
 • Pilates zijligging > sterke heupen zorgen o.a.voor minder rug en knieklachten
 • Pilates rugspieren > De lage rug, middenrug & bovenrug-spieren worden getraind. Daarnaast ook de stabilisatie van de schouders
 • Pilates/yoga sidebends & twists > stretch voor zijkant van het lichaam en rug
 • Pilates/yoga hamstringstretches
 • Ontspanning/meditatie> de aandacht gaat terug naar binnen> relax!

De Yoga&Pilates-les is iedere donderdag om 09.15u te volgen. Lokatie: MFA De Scheg Arthur van Schendellaan 100A, 1422 LE Uithoorn  Kosten € 75,- voor 10 lessen. Klik hier om in te schrijven via contactpagina op onze website (lokatie praktijk aanvinken is niet nodig) of stuur een WhatsApp bericht om je aan te melden.

Yin Yoga

Yin yoga is een zachte, meditatieve vorm van yoga waarbij de houdingen drie tot vijf minuten worden aangehouden. Hierbij ontspan je je zoveel mogelijk waardoor diepere lagen van je lichaam worden bereikt. Bindweefsel en gewrichten worden soepeler en wat vast zit, wordt in beweging gezet. De meridianen (energieriviertjes) in je lichaam stromen beter door wat een effect heeft op de organen.
Hoe werkt Yin Yoga?

1. Je laat de spierspanning in je lichaam los. Voor sommige mensen is het erg lastig om te leren ontspannen. Door middel van Yin Yoga, kun je de ontspanning bij verschillende delen van je lichaam toepassen.

2 Je leert jezelf te ontdekken terwijl je in een houding zit of ligt. Doordat je langer in een houding zit of ligt is het belangrijk dat je mentaal ook de concentratie kunt vinden. Je moet naast het fysieke, ook het mentale los kunnen laten.

3 Yin Yoga is gemakkelijk te volgen. Ook voor beginners is het een erg toegankelijke vorm van Yoga. Deze Yoga vorm is voor iedereen, met of zonder beperkingen, geschikt.

4 Yin Yoga zorgt ervoor dat je je lichaam versoepelt. Een kantoorbaan bijvoorbeeld vraagt vaak voor een langere periode dezelfde houding. Hierbij kan je lichaam verstijven en kunnen er klachten ontstaan. Yin Yoga compenseert de lange zithouding.

Yin yoga brengt rust en is geschikt voor jong en oud. Het gaat er om te leren luisteren naar jezelf, te voelen wat goed voor jou is en te doen wat voor jou mogelijk is. Je hoeft niet lenig te zijn, je hoeft niets te ‘kunnen’ en het hoeft er ook niet mooi uit te zien.

De Yin Yoga-les is iedere maandag om 10.15u te volgen. Lokatie: MFA De Scheg Arthur van Schendellaan 100A, 1422 LE Uithoorn  Kosten € 75,- voor 10 lessen. Klik hier om in te schrijven via contactpagina op onze website (lokatie praktijk aanvinken is niet nodig) of stuur een WhatsApp bericht om je aan te melden.